Den perfekta trädgården för din sunda livsstil

Om du har en trädgård så är det enligt mig perfekt att börja inkludera den i din sunda livsstil. Givetvis är det lättare med en stor trädgård men även en liten trädgård går att få till en sund oas i livet. Jag vill gärna ge lite tips på hur du kan få till din trädgård lätt även om du är nybörjare.

Odla din egen mat

En stor del av en sund livsstil är att äta nyttigt och det bästa som finns är att odla mycket själv. Då vet du att det inte finns extra tillsatser och dessutom så är det mycket godare.

Det som är bra att odla här i Sverige är bland annat:

  • Kålväxter – Broccoli, blomkål, grönkål och svartkål.
  • Baljväxter – Bönor och ärter.
  • Chili, paprika, tomat, gurka och gurkväxter.
  • Rotfrukter – Morot, kålrot, rödbetor och rädisor.
  • Majs, lök och purjolök.
  • Frukter och bär.

Det bästa är att titta runt hos https://www.wexthuset.com/ för mängder av tips och hjälp med att börja odla din egen mat. Det är inte så svårt eller dyrt som du kanske tror. De har allt från frön till tillbehör och levererar dessutom direkt till din dörr.

Sund kost och mat är en otroligt viktig del av din sunda livsstil.

Skapa din egen oas

Även i en liten trädgård så är det lätt att få till din alldeles egna oas. Blommor är en del av nyckeln för att få till en trygg liten vrå. Jag har tidigare nämnt hur viktigt det är med en sund mental hälsa och dina egna blommor hjälper både när det gäller dofter och färger. Köp antingen fröer eller färdiga plantor och plantera så som du tycker är mysigt. Sätt gärna in en liten fontän i din oas då ljudet av rinnande vatten ofta har en lugnande effekt. Utförandet av planterande kan ha en väldigt rogivande effekt i sig och du kanske till och med upptäcker att du har gröna fingrar. Sedan kan du sitta i mitten av din oas och meditera och göra andningsövningar för att må bättre.

Inred din trädgård

Oavsett vilken personlig stil du än har så kan du få till det otroligt fint i din trädgård. Satsa på möbler som både är bekväma och som får dig att bli glad. Titta gärna runt bland olika inredningsbutiker, välj mjuka dynor i härliga färger och en varm och lagom belysning. En bra idé kan vara att satsa på infravärme så kan du använda din trädgård långt in på hösten.

Då det är en bra idé att kombinera kost och motion så kan du med fördel ställa en motionscykel på verandan eller bland blommorna i trädgården. Att påbörja en sund livsstil är inte alltid lätt men det finns många konkreta tips angående kost och motion så du behöver inte känna att du måste uppfinna hjulet igen. Det finns mycket hjälp att få. Ta ett steg i taget, börja gärna snart med din trädgård och plantera det du tycker är godast samt köp en liten planta så ska du se att du snart är igång på allvar med din sunda livsstil.