Lev livet som nybliven pensionär

Det finns en utbredd uppfattning om att livet i viss mån tar slut när man blir pensionär. Inget kunde vara mer felaktigt, det är när man blir pensionär som livet börjar på riktigt. Det är efter pensionen som du endast behöver tänka på dig själv, och din livskamrat om du har turen att ha en sådan vid din sida.

Varje dag är som en blank canvas och det är upp till dig själv att färglägga den – det är du som bestämmer över din dag och inte någon annan. Även om pensionen kanske inte är så hög som den borde vara behöver du inte bekymra dig om ekonomin, pensionen kommer tryggt och stadigt i slutet av varje månad. Njut därför av ditt liv som nybliven pensionär redan från första dagen. Känner du dig osäker på vad du ska göra som nybliven pensionär kan förhoppningsvis följande tankar och idéer inspirera dig.

Njut av den totala friheten

Som pensionär har du inte några åtaganden utom de som du själv väljer. Du behöver inte längre delta i obligatoriska, men meningslösa, möten på arbetsplatsen. Inte heller behöver du pendla till och från arbetsplatsen varje dag. Som pensionär är det du själv som styr över varje sekund av din dag och du har total makt över hur du väljer att spendera din tid. Nyttja denna makt väl och var inte rädd för att säga nej till aktiviteter och engagemang som du inte känner helhjärtat för. Som pensionär är varje dag din egen och det är något som du ska vårda väl.

Ta del av pensionärserbjudanden

Något som ofta glöms bort är alla erbjudanden som vänder sig specifikt till pensionärer. Som pensionär har du en mindre guldgruva av erbjudanden som du kan ta del av. Och det tillkommer ständigt nya sådana. Till exempel kan du köpa pensionärskort på SJ eller andra transportbolag och få rabatt på dina resor. Ett annat exempel är Comviqs telefonabonnemang Comviq pensionär där du kan ringa betydligt billigare än vad du någonsin gjort innan du blev pensionär. Det finns en mycket stor mängd pensionärserbjudanden som du kan ta del av, problemet är snarast att välja ut vilka som passar just dig och din pensionärstillvaro.

Delta i fysiska pensionärsaktiviteter

Pensionärsaktiviteter må låta oinspirerande och det är onekligen ett ord som osökt för tankarna till bingo och liknande aktiviteter. Detta är emellertid en villfarelse. Framförallt de yngre pensionärerna är en mycket fysiskt aktiv grupp som inte ligger långt efter 50-åringarna i fysiskt hänseende. Det finns inte någon som helst anledning att börja ta det lugnt med de fysiska aktiviteterna, endast på den grund att du har blivit pensionär. Många föreningar organiserar hårda fysiska aktiviteter för pensionärer. Det kan röra sig om allt från styrketräning på gym och löpning till veckolånga vandringar i de svenska fjällen. Det finns garanterat en fysisk aktivitet som passar även dig och din nyblivna pensionärstillvaro.