Jag vill i denna text prata lite om vad vi äter , hur och när men också varför vi äter som vi gör. Jag tror att den kost vi äter idag inte är den bäst lämpade för den livsstil vi har. Låt mig förklara vad jag menar med det. Förr i tiden var lång fler människor bönder och jordbrukare än de vi har idag och då arbetade man också på ett helt annat sätt. Man följde dygnets naturlig rytm på ett helt annat sätt än vad man gör också.

Men det jag vill prata om är att man också åt annorlunda eftersom man ofta åt det man odlade eller det som jägare lyckats få tag på. Det innebär att man åt mer frukt och grönt än vad jag tror många gör idag. Mer sallad och grönsaker fanns också. idag har vi tillgång till mer köttprodukter, mjölkprodukter och annat som vi äter väldigt mycket av. Dessa saker massproduceras och det påverkar inte bara kvalitén på produkterna men också innehållet. Detta påverkar också vår hälsa anser jag. På vilket sätt kanske du nu undrar? Jo, Jag menar att Det har betydelse var vår mat kommer ifrån och vad vi stoppar i oss. Det påverkar vår hälsa och vårt välmående mer än vad vi tror. Kan man få tag i mat som inte är massproducera och som är närodlad till exempel så tror jag att det är en fördel för en själv.

Kosten påverkar våra kroppar otroligt mycket och vikten av att få i sig bra mat kan knappast underskattas. Det jag tror man ska tänka på vad gäller det är att få i sig tillräckligt varierad kost och att tänka på att äta mycket frukt och grönt. För tips se mer på råd om kost så hoppas jag att det hjälper.