Hemmaträning – gör att träningen blir av

Att komma i form behöver inte betyda ett dyrt årskort på gym eller medlemskap i en idrottsförening. Det är den träning som blir av som räknas och det spelar därför ingen roll var den utförs. Har du ont om tid eller inte kan få barnvakt är hemmaträningen det perfekta valet för ett hälsosammare liv.

Få tid till träning

De flesta brukar uppge tidsbrist som anledning till varför de inte hinner med att träna. Att jobba heltid och även ha familj, vänner och andra åtaganden tar förstås mycket tid. Ett smart knep är att se över på vilket sätt du kan ta hjälp för att spara tid. Städhjälp är något som många har nytta av liksom att beställa hemleverans av mat. Om du ska flytta riskerar flytten att ta många dagar och till och med veckor i anspråk. Att anlita en professionell flyttfirma är därför nästan ett måste om du inte har oceaner av tid. Qleano erbjuder flytthjälp för både stora och små bohag.

För att få tid till träning gäller det också att välja en träningsform som är tidseffektiv. Många brukar nämna löpning eftersom den är så tillgänglig men löpning passar inte alla. Har du dessutom småbarn som måste passas är det inte bara att sticka ut och springa hur som helst. Genom att istället inreda en plats för träning i ditt eget hem skapar du bra möjligheter för att träningen ska blir av. Det allra bästa är att inreda ett specifikt rum för träningen och inreda med träningsbänkar, hantlar och konditionsmaskiner. Tyvärr är det inte så vanligt att det finns ett tomt extrarum och då gäller det att ta fram sin kreativa sida. Kanske kan du skärma av en del av ett större rum? Idag är det många möbelvaruhus som erbjuder snygga lösningar såsom bokhyllor eller flyttbara skärmar.

Inredningstips för hemmaträning

För att träningen ska bli av behöver platsen kännas inbjudande och locka till träning. Försök att inreda på ett harmoniskt sätt så att du främjar god hälsa. Något som är viktigt är att varje sak har sin plats. Med andra ord bör det finnas ett system där viktplattorna ligger på en specifik plats och träningsmattan ligger eller hänger på en annan. Undvik att ha allting huller om buller eftersom det då mest kommer att se ut som ett skräpigt förråd. Lägg gärna tid på att måla om så att det blir snyggt och fräscht där du tränar. Harmoniska färgval är exempelvis ljusa färger som vitt i kombination med grönt och blått.

Investera gärna i utrustningen så att det blir kvalitet på din träning. Hur mycket utrustning du behöver beror på dina fysiska förutsättningar. Är du van vid styrketräning och vill bli starkare behöver du köpa in tyngre vikter än om du precis har kommit igång med träningen. Älskar du att konditionsträna är det istället bättre att lägga pengarna på exempelvis en crosstrainer eller roddmaskin.