I denna delen av texten vill jag tala om den mentala aspekten av vårt välmående och jag tänker att Jag vill börja med att(än en gång) ta upp några av de ställen man kan vända sig till om man behöver hjälp, så klicka gärna på länken nedan för att få tips om detta stöd och hjälp Det finns alltid hjälp.

Med det sagt så tänker jag att det också finns sätt att försöka hålla sig så hälsosam det går också förutom den hjälp som det också finns att få. Ett av de sätt som jag talade om ovan var ju att ta sig ut i naturen och att återknyta till den vilket jag anse är en enorm hjälp, särskilt att ta sig ut i skogen eller kanske utmed havet (eller ett annat vattendrag) om man har möjlighet till detta . Ett andra tips som har hjälpt mig är att meditera och nedan finns några nybörjarmeditationer om man är nyfikenmeditation, kanske kan de hjälpa.

Andra saker man kan göra är att se till att försöka röra sig under dagen och att man inte sitter på samma ställe och gör samma sak under en hel dag, Även små saker kan göra enorm skillnad, som att ta små pauser under sina arbetsdagar för att röra på sig och för att hålla sig igång. Att se till att blodsockret håller sig stabilt under dagen är ännu en sak man kan göra för att se till att man mår bra även mentalt.

Jag hoppas att dessa tips kan hjälpa och några fler kommer i nästa text.