Fler tips för mental hälsa

Många kämpar ju just nu med att hålla ångest och oro stångna. I denna text vill jag rikta in mig på just saker som kan hjälpa med detta.

Första saken som jag anser kan hjälpa är att hålla en någorlunda bra ordning, både i övriga delar av sitt hem och på sitt kontor eller sen yta man använder för sitt arbete. Att hålla ordning och veta var saker hör hemma ger ett lugn som jag anser hjälper. Självklart gäller detta i den kapacitet man själv har.

En annan sak som kan bidra är att ta med naturen in, till exempel i form av blommor (när det är möjligt). Detta ger både en behaglig doft som får en att må bra och något trevligt att titta på. Enkla saker som att bädda sängen och att byta plats att arbeta på kan också göra väldigt mycket för att öka välmående när man arbetar hemifrån under hela dagar som ibland kan kännas långa.

Den tredje och sista saken som jag vill tipsa om är väldigt enkel men inte desto mindre viktig, nämligen att ta pauser när det känns tungt, här är några övningar: pausövningar som man kan göra . Gärna också där man rör på sig, även små pauser räknas