Ta proffsiga bilder med din mobil

Tack vare kameran och mobiltelefonens utveckling kan vi idag ta proffsiga bilder med hjälp av vår mobiltelefon. Att fotografera med mobilen är ett bra sätt att börja sitt fotointresse för att sedan eventuellt avancera med en systemkamera. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan ta proffsiga bilder med din mobiltelefon.

Selfielampa

Ifall du tycker om att ta bilder på dig själv eller andra kan det vara roligt att köpa en selfie lampa, vilket är en sorts lampa du fäster vid din mobil för att få ett proffsigt ljus på dina bilder. Det finns flera olika sorters selfielampor att välja bland i olika storlekar och prisklasser.

Ljuset

Förutom att du kan köpa en selfielampa finns det andra saker du kan göra för att ta proffsiga bilder med din mobiltelefon. Det främsta är att se till att ljuset är bra innan du tar bilden. De absolut bästa bilderna tas i naturligt dagsljus och därför ska du passa på att fotografera när det är ljust ute.

Vinklar

En annan sak du kan göra för att ta proffsiga bilder med din mobiltelefon är att testa att fotografera i nya vinklar. Det är lätt att man enbart tar bilder i en och samma vinkel. Men om du vill ta dina bilder till nästa nivå ska du prova andra vinklar. På nätet kan du hitta information om vad de olika vinklarna kallas och hur du gör för att fotografera i olika vinklar.

Redigera

När du har är klar med fotograferingen finns det ytterligare ett steg du kan följa för att vara säker på att dina bilder ser proffsiga ut. I princip inga bilder som används i kommersiellt syfte är oredigerade och därför ska även du redigera dina bilder. Många tänker att redigering innebär att man gör om utseendet på en modell. Det kallas för retuschering. Redigering är när du mixtrar med redigeringsprogram eller appar för att ändra bildens olika värden. Till exempel kontrast och ljusstyrka. Många mobiltelefoner har en redigeringsapp inbyggd i sig. Men det finns också många bra appar du kan ladda ner för att redigera dina bilder med olika filter och dylikt.