Är plastikkirurgi något för dig?

Om du funderar på om plastikkirurgi är något för dig, men ännu inte tagit ett beslut, kan du läsa nedanstående tips på hur du kan tänka och gå tillväga. Det är trots allt ett ingrepp i din kropp som inte går att ångra i efterhand.

Har du råd?

Det första du bör ta reda på innan du överväger ett ingrepp är om du har råd. Beroende på vad du planerar att göra, kan ett estetiskt ingrepp kosta alltifrån några tusenlappar till flera tiotusentals kronor. Det är något du måste reda ut först och eventuellt behöva spara ihop till innan du ens kan tänka tanken på ett ingrepp. Att ta lån för att göra ett plastikingrepp är inte en bra idé då det snabbt kan leda till att du hamnar i ekonomisk knipa efteråt.

Lider du av din situation?

Många som väljer att utföra plastikkirurgi gör det för att de har områden på sin kropp som de inte tycker om och många lider mycket psykiskt av det. I vissa fall kan det vara något som de har blivit retade för som barn, men i andra fall kan det vara ett komplex som de har utvecklat med åren. Ta reda på hur mycket du egentligen lider av att inte få åtgärda delar av din kropp som du är missnöjd med. Har du svårt att fungera i sociala sammanhang på grund av det? Är det något som tar upp din hjärnverksamhet stora delar av dagen? Får det dig att känna ett självhat? Om inte så kan du fundera över hur mycket du egentligen tycker det är värt det.

Går ingreppet att ångra?

Vissa ingrepp är mer avancerade än andra, men de flesta ingrepp går inte att ångra. Ingreppen kommer ge ärr och i värsta fall andra men som kan skada kroppen. Om ingreppet är litet och utförs med nål är risken för komplikationer mindre. Fundera på om du vågar chansa.