Hotellkänsla i badrummet

Ett lyxigt hotellbadrum hemma. Så ser drömmen ut för många. Men hur får man egentligen till den där speciella hotellkänslan i badrummet? Det där som känns som om det ligger i en svit på ett lyxhotell alltså, inte det delade badrummet på ditt lokala bed & breakfast. Som vanligt ligger det i detaljerna.

Dröm dig tillbaka till din senaste hotellvistelse. Visualisera badrummet framför dig, och försök minnas hur du själv betedde dig där. Vad gjorde du först? Hur kändes golvet under fötterna? När du klev ur duschen, hur kändes handduken? Visst var det som att svepa in sig i ett varmt, fluffigt moln? En första punkt på checklistan är definitivt att uppdatera handduksförrådet. I ditt drömbadrum duger det inte med dina slitna badlakan från studenttiden. Satsa på kvalitet. Och de fina handdukarna ska inte torkas slängda över dörren. Dags att satsa på en lyxig handdukstork med el för uppvärmning för att maximera duschupplevelsen.

Upplev hotellkänslan

För allt vad gäller inredning i hemmets samtliga rum handlar om upplevelser. Så även i badrummet. Även rent estetiska val är till syvende och sist tänkta att ge dig en upplevelse, både visuellt och taktilt. Enligt en statistiskt säkerställd undersökning som tidningen ELLE hänvisar till är just hotellstilen det som allra flest svenskar eftersträvar i sina badrum. Ett badrum är en plats för avkoppling, och det är inte en långsökt tanke att just hotellstilen innebär att få med sig upplevelsen av en avstressande semester hem till vardagslivet.

Helrenovering

Beroende på var du befinner dig i din badrumsresa kan du gå till väga på olika sätt när du tar dig an ditt badrum. Kanske står du inför en större badrumsrenovering? Då ska du lägga krut på stora saker som toalettstol, lyxigt badkar eller dusch. Ett stort badkar kanske är det allra lyxigaste, men tänk på att även en dusch kan kännas exklusiv. Flertalet lyxhotell erbjuder massageduschar eller stora regnduschar i taket. Att lägga in golvvärme är också en självklarhet för dig med ekonomisk möjlighet att helrenovera.

Detaljer för alla

Men även för dig som ska arbeta med ditt befintliga badrum som utgångspunkt finns en mängd saker att göra för att lyfta badrummet till rätt känsla.

  • Lägg till en extra sittplats i badrummet. Beroende på hur stor yta du har tillgänglig kan det vara allt ifrån en liten sittpuff till en stor påfågelfåtölj i rotting. Oavsett vilket kommer du märka att känslan av lyx ökar dramatiskt när du kan måla tånaglarna eller göra någon annan spabehandling och slippa att sitta på locket till toastolen.
  • För in blommor och blad i din inredning. Att använda sig av grönska är ett bra sätt att få badrummet att kännas välkomnande och mindre sterilt. Även här kan du anpassa mängden grönt till din befintliga yta. Har du plats ska du inte dra dig för att ställa in en stor palm i badrummet. Semesterkänslan kommer genast infinna sig!
  • Doftljus och -pinnar finns i många olika doftvariationer. Här kan du välja inriktning på din hotellkänsla – finskt designhotell med doft av tallbarr eller indisk lyxresor med kryddiga, myskiga toner?
  • Satsa på flexibel belysning. I badrummet har du drastiskt olika behov på ljussättning beroende på om du vill varva ned i badkaret efter en lång dag eller lägga en make-up för bröllopsfest i dagsljus på sommaren. Dimrar och olika ljuskällor gör att du kan ändra ljus efter behov.