Anpassa hudvården efter din ålder

Huden förändras med åldern och därför behöver du anpassa produkterna efter de nya behoven huden får. Det finns produkter som är specifikt anpassade efter ålder och hudtyp. Om du behöver investera i nya produkter som passar din hud ska du kolla in vad Hudoteket erbjuder. De har produkter för alla hudtyper och åldrar. Det finns även produkter om du har problem med din hud som exempelvis pigmenteringar, finnar eller stora porer.

Huden vid 30

När du kommer upp i 30-årsåldern kanske du upplever att din hud börjar bli torrare. Den kan även fortsätta att vara fet, speciellt en fet t-zon. Finnar kan också dyka upp lite nu och då. Det är när du är kring 30 som de första ålderstecknen börjar komma i form av fina linjer och grimasrynkor. Innan har det funnits utrymme för slarv men nu när du kommer upp i 30-spannet är det dags att styra upp hudvårdsrutinerna ordentligt. Ett tips är att vara noggrann med rengöring och att använda en ögonkräm. Om du vill kan du börja använda krämer med en lätt antiage-funktion. Använd peeling en gång i veckan och lägg en vårdande ansiktsmask efter för att boosta huden.

Huden vid 40

Vid 40 upplever många att pigmenteringar börjar komma men även ytliga blodkärl. Kollagenlagret blir tunnare, vilket gör huden lite slappare. Vid den här åldern kan inte huden reparera sig själv lika bra och bestående linjer börjar dyka upp. Nu kan du välja produkter med antiage-serum. Välj också produkter som ger huden mycket fukt. Drick mycket vatten och var noggrann med att använda solskydd. En ansiktsmask två gånger i veckan är perfekt att göra för att ge huden lite extra omvårdnad.

Huden vid 50

När du kommer över 50-strecket finns risk att ögonlocken börjar hänga en aning. Huden blir både torrare och tunnare. Cellförnyelsen går mycket långsammare vid den här åldern. Nu kan det vara värt att lägga lite extra pengar på riktigt bra hudvård. Välj gärna produkter som har en uppstramande och reparerande effekt om du vill göra din hud gott. Tänk även på att ge tillräckligt med fukt. Även vid denna ålder är en peeling perfekt att använda. Ett tips är att du väljer en som är lite kraftigare men som ändå har fina korn.